Especially the chocolate coconut tart with chia seeds was really
delicious!
So I searched around the web for recipes like this! And I found it! I hope you think this tart as delicious as I think (although it’s not the most beautiful tart ever! Haha)!
Een paar weken geleden ging ik met een paar klasgenoten naar de SLA. in Amsterdam. Dit is een restaurant/take-away waar je je eigen salades kan samenstellen. Naast salades hebben ze ook smoothies, sapjes, tarwegras shortjes en hele lekkere taartjes! Ik nam toen de chocolade-kokos taart mee naar huis, en wat was die lekker! Sinds dien heb ik het internet afgezocht naar receptjes die op die taart leken! Ik denk dat deze best in de buurt komt! Hopelijk vind jij hem net zo lekker als ik (ondanks dat het niet moeders mooiste is! Haha)! Eetsmakelijk!
So I searched around the web for recipes like this! And I found it! I hope you think this tart as delicious as I think (although it’s not the most beautiful tart ever! Haha)!
Een paar weken geleden ging ik met een paar klasgenoten naar de SLA. in Amsterdam. Dit is een restaurant/take-away waar je je eigen salades kan samenstellen. Naast salades hebben ze ook smoothies, sapjes, tarwegras shortjes en hele lekkere taartjes! Ik nam toen de chocolade-kokos taart mee naar huis, en wat was die lekker! Sinds dien heb ik het internet afgezocht naar receptjes die op die taart leken! Ik denk dat deze best in de buurt komt! Hopelijk vind jij hem net zo lekker als ik (ondanks dat het niet moeders mooiste is! Haha)! Eetsmakelijk!
Ingredients:
Pie crust:
- 100 g hazelnuts
- 150 g dates
- 75 g coconut shavings
Filling:
- 150 g dates
- 100 g cashews (soaked in water for one night) - 100 g sunflower seeds (soaked in water for one night)
- 5 tbsp. raw cacao
- 2 tbsp. honey
- 150 mL water
- 1 big tbsp. chia seeds
- 1 big tbsp. chia seeds
Bodem:
- 100 g hazelnoten
- 100 g hazelnoten
- 150 g dadels
- 75 g kokosschaafsel
Vulling:
- 150 g dadels
- 75 g kokosschaafsel
Vulling:
- 150 g dadels
- 100 g cashewnoten (week dit een nacht in water)
- 100 g zonnebloempitten (week dit een nacht in water)
- 5 el rauwe cacao
- 2 el honing
- 150 mL water
- 1 grote el chia zaad
- 2 el honing
- 150 mL water
- 1 grote el chia zaad
-
Take
a little spring cake tin from (+/- 18 cm diameter) and put greaseproof paper on the
bottom
-
Put
the hazelnuts, dates and coconut shavings in a blender and chop this all up.
-
Spread
the mixture on the bottom of the spring cake tin form (if the mixture is too dry, add
some water)
-
Put
for the filling all the other ingredients, except the chia seeds in the blender
and chop this all up again.
-
Mix
the chia seeds trough the mixture and put the mixture over the bottom
-
Place
the tart in the fridge for two hours
-
Enjoy!
(:
-
Neem een kleine springvorm (ongeveer met een
diameter van 18 cm) en bekleed hem met bakpapier
-
Doe de hazelnoten, dadels en kokosschaafsel in
een keukenmachine (of blender) en mix het tot een geheel (als het mengsel te droog is, voeg dan een beetje water toe)
-
Verdeel het mengsel over de springvorm met de
achterkant voor een lepel
-
Neem nu alle ingrediënten van de vulling,
behalve het chia zaad, en hak dit ook weer fijn in de keukenmachine.
-
Meng nu het chia zaad door het mengsel heen
-
Doe het mengsel nu in de springvorm en zet het 2
uur in de koelkast
-
Eetsmakelijk!
What do you think? Are you going to make it by yourself?
En wat vind je van de taart? Ga je hem zelf ook maken?
XX
Geen opmerkingen:
Een reactie posten